ECLIPSES IN APRIL AND MAY 2022 – POMRAČENJA U APRILU I MAJU 2022 [PART 2]

 

FOR COORDINATES OF SARAJEVO:

SOLAR ECLIPSE 30 APRIL 2022 — 22:43 [GMT 20:43] – P — MEṢA RĀŚI [OVAN, ARIES]

LUNAR ECLIPSE 16 MAY 2022 – 6:12 [GMT 4:12] – T — VṚŚCIKA RĀŚI [ŠKORPION, SCORPIO]

Više milostivih autora, upućenih vedskih astrologa, detaljnije obrađuje uticaje eklipsi. Ko želi da detaljnije istražuje uticaje eklipsi prema znacima i kućama vedskih horoskopa u kojima se dešavaju, između ostaloga, može isto uraditi i proučavajući iskustva prezentirana u knjizi Essentials of Predictive Hindu Astrology, Chapter 8. od R. Santhanama.

Inače u vrijeme trajanja eklipsi, najmanje 2-3 sata, preporučljivo je posvetiti se pjevanju i mantranju svetih imena Svevišnjeg Gospodina. U Indiji, specijalno u tradicionalnim porodicama, pri upućivanju molitvi i mantranju, ulazi se u svete rijeke Gaṅgu, Yamunu i druge, ili se uđe u okean, ako su okolnosti, da bi se neutralizirale veoma negativne energije nastale radi pomračenja Sunca [Sūrya Nārāyaṇa], ili Mjeseca [Candre], a koje dolaze od Rāhua i Ketua.

Na dan pomračenja, nekoliko sati prije, treba završiti s konzumiranjem sve hrane pripravljane na vatri do tada i ako bude ostataka baciti ih u vodu, ili dati pticama, a tek satima nakon pomračenja spremati novu hranu.

Pored toga u današnje elektroničko doba, obično dio, ili sva elektronika poludi, tako da se ne iznenadimo mogućim prolaznim smetnjama, ali i mogućim većim kvarovima.

Eklipse ili pomračenja prouzrokuju u stvari Rāhu i Ketu, kada se nađu ispred Sunca [Sūrya Nārāyaṇa], ili Mjeseca [Candre] za posmatrača sa Zemlje. Tako, u zlatnom ringu oko Sunca ili Mjeseca možemo za vrijeme pomračenja prepoznati ogromne crne sjenke suptilnih planeta [Planets Shadows] Rāhua i Ketua. Na zapadu se stoljećima pogrešno smatra da pomračenja prouzrokuju Mjesec, ili Zemljina sjenka što je van svake logike s obzirom da je Mjesec jedna od rajskih planeta, tako da od njega ne može doći ništa nepovoljno, a ni od majke Zemlje [planeta Zemlja je jedna od naših pet majki].

Pošto eklipse [pomračenja], najblaže rečeno, donose dodatna uznemirenja po naše krhke duše, preporučljivo je prebaciti sve aktivnosti u prvu brzinu, kao što bi se reklo, te komunikacije i nastale interakcije kroz odnose s drugima. Specijalno, u vrijeme pomračenja ne treba počinjati ništa novo značajnije, čak i po petnaestak dana prije i poslije.

Možemo vidjeti i prema globalnim dešavanjima, brojnim političkim prepucavanjima, kao i prema zločinačkoj agresiji ruskog režima na Ukrajinu, kako dolazi do stvaranja ogromne količine kritične mase i kako se tenzije dižu prije, a biće ih i za vrijeme i poslije pomračenja. Dakle, nije nikako preporučljivo povoditi se za lažnim informacijama i propagandom nacionalističkih političara i medija, da ih sada ne navodimo poimenično u regionu i u svijetu, a koje su posljedica veoma pogrešne političke filozofije i svrstavanja drugih ljudi i zemalja na prijatelje i neprijatelje. Tačnije rečeno, brojne mis-koncepcije i pogrešne dogme dolaze radi velikog karmičkog i duhovnog neznanja. U stvari, čitav svijet zajedno sa svim ljudima i svim drugim živim bićima, trebamo posmatrati kao jednu veliku porodicu – Vāsudeva Kuṭumbakam.

Stay Tuned. To Be Continued.

sonagaurangadas

Komentariši