JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA

Mob: +387 63 220 084; +387 66 433 542; e-mail: Sona Gauranga Das JPS <sonagaurangadas@yahoo.com>

20.05.2018.

LORDSHIP YOGAS -- LORD OF THE FIRST HOUSE -- GOSPODAR PRVE KUĆE [PART 2]


LORD OF THE FIRST HOUSE IN 7--12 HOUSE -- GOSPODAR PRVE KUĆE U  7—12 KUĆI

 

KOMENTAR: Na prošlom postu, koji obrađuje ovu temu, objavljeni su rezultati pozicija gospodara prve kuće u prvih šest kuća [1—6]. Sada slijedi nastavak tumačenja, kada se gospodar prve kuće nalazi u preostalih šest kuća [7—12]. Dakako, da je prilikom ove analize vedskog horoskopa potrebno uzeti u obzir još niz faktora, pogotovo onih vezanih za prvu kuću, ali i uvijek posmatrati vedski horoskop u cjelini. Tako, tek kada nađemo potvrde za određene konstatacije kroz dva-tri i više razmatranih elementa, to ima šanse i da zaista bude u stvarnosti. Naime, ništa ne bi  trebali prihvatati fatalistički. Sve treba  vrlo detaljno analizirati i prihvatati tek kada smo potpuno sigurni, jer inače možemo lako da podlegnemo određenoj dovoljno neprovjerenoj sugestiji, ili što je još nepovoljnije, da neku odrednicu, koja tek treba da se  potvrdi, ubacimo u um osobe koja traži savjet. Dakle, dobar vedski astrolog će sve provjeriti ne tri puta, nego i desetak puta prije nego da neku uputu.

 

Također, kako već znamo, neke stvari u našim životima dolaze do izražaja tek u određenoj životnoj dobi i određenim karmičkim periodima, a do tada na neki način ostaju latentne. Iako možda nekada nemamo potrebne karmičke kvalifikacije za trenutno okretanje ka duhovnom procesu, ipak treba se uvijek iznova potruditi i dati prioritet duhovnim potragama i aktivnostima. Moramo znati, kada poredamo stvari na duhovnoj razini kako treba, tada će se i sve stvari na vidljivoj razini postepeno poredati kako i treba. Uvijek se iznova trebamo podsjetiti da smo još uvijek u materijalnom dijelu kreacije, koja iako beskrajna, sačinjava svega ¼  sveukupne Božje kreacije. Samo naš univerzum, koji je jedan od manjih, prečnika 4 milijarde milja,  već je izvan dosega mogućnosti naše percepcije.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U SEDMOJ KUĆI

 

Rezultati su talent za poslovanje, kao i mnogobrojna putovanja u životu. Moguća je patnja u braku. Kasnije u životu, ova osoba živi asketskim životom. Dobri su u odnosima s drugim ljudima i angažirani su u javnim poslovima.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U OSMOJ KUĆI

 

Ovo označava patnju tokom mladosti i neke griješne vezanosti, kao što su kockanje i nezakoniti seks. Ova osoba je upućena u transcendentalnu filozofiju i u psihologiju, te može dati dobar savjet.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U DEVETOJ KUĆI

 

Ovo je pokazatelj da je osoba dobar bhakta, sretna osoba koja je dobar govornik, koja ima dobrog bračnog druga i djecu, a isto tako je očekuje i dobar idući život.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U DESETOJ KUĆI

 

Ova osoba je karma-yogi, osoba uspješna u poslu i slavna,  koja vjeruje u sebe i u svoju važnu karijeru. Atraktivne je pojave, dobrog porijekla i uma ispunjenog ambicijom.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U JEDANAESTOJ KUĆI

 

Ovo su uticajni ljudi, na neki način skloni da uživaju kroz pomoć drugih ljudi. Postižu velike poslovne profite. Imaju krug uticajnih prijatelja. Sretni su i njihove ambicije se ispunjavaju.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U DVANAESTOJ KUĆI

 

Ovakve osobe se mogu naći u žrtvenim, ili dobrotvornim projektima. Bilo da su primorani na to ili vlastitim izborom, gube svoj položaj i nađu se u neobičnim situacijama. Zainteresirani su za samospoznaju. Nestabilni su, trpe gubitke i okreću se ka odvojenosti za svoju konačnu dobrobit.


Stay Tuned. To Be Continued.

 

REFERENCE:

 

HOW TO READ YOUR HOROSCOPE – The basic of Bona Fide Astrology – by H.G. Nalini-Kantha Prabhu [Tom Hopke]

 

JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA
<< 05/2018 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

VISIT ALL MY BLOGS -- MOJI BLOGOVI

free countersMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
288511

Powered by Blogger.ba