JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA

Mob: +387 63 220 084; +387 66 433 542; e-mail: Sona Gauranga Das JPS <sonagaurangadas@yahoo.com>

08.06.2018.

LORDSHIP YOGAS -- LORD OF THE SECOND HOUSE -- GOSPODAR DRUGE KUĆE

 

KOMENTAR: Ako pažljivo proučimo astrološke tekstove, koji u stvari objašnjavaju određene karmičke reference u našim horoskopima [životima], pored ostaloga, možemo primijetiti da obično uz posjedovanje novca i drugog bogatstva u paketu idu i neke nepovoljnosti po nas. U stvari bi trebali raditi i sticati novac samo onoliko, koliko je neophodno potrebno za očuvanje duše i tijela skupa i bez gomilanja nekih većih rezervi.  A, biti uvijek spremni da izdvojimo nešto kao milostinju za druge, specijalno iskusnim, opunomoćenim osobama u duhovnom procesu.

 

Tako i ovdje valja naglasiti, često je naš stav sa kojim nešto radimo – sve u svemu. Od strane viših autoriteta u univerzumu, svakog trena se budno prati svaki naš korak. Dobra namjera i pomoć drugima u svim našim aktivnostima, ujedno može značiti i podršku čak i polovine univerzuma – kao što bi se reklo.

 

Ovo specijalno važi u nekim burnim, pročišćavajućim vremenima, kakva su i sada na snazi. Čitava ova godina i još nekoliko iza su takve, a kulminaciju događanja vjerovatno možemo očekivati u vrijeme eklipsi [pomračenja], kao i u vrijeme tranzita snažnijh planeta, kao štu su trenutni intrigantni tranziti Saturna, te zavisno od znakova i kuća u našem chartu i tranziti Jupitera, Rahua i Ketua, etc., u vrijeme drugih napetih aspekata, izazovnih karmičkih perioda u kojima smo trenutno, te uvijek posmatrajući vedski chart u cjelini. Vremena eklipsi za ovu godinu su već data na nekoliko predhodnih postova na ovom blogu. Da se podsjetimo na protekle eklipse ove godine, kao i na one koje su pred nama. Vremena su data za koordinate Sarajeva i GMT [Greenwich Meridian Time, London UK]:  

 

Lunar eclipse 31 january 2018 14:31:00 [GMT 13:31] Total - Karkaṭa [Cancer - Rak].

Solar eclipse 15 february 2018 21:52:31 [GMT 20:52:31] Partial - Kumbha [Aquarius-Vodolija].

Solar eclipse 13 july 2018 5:02:20 [GMT 3:02:20] Partial - Mithuna [Gemini - Blizanci].

Lunar eclipse 27 july 2018 22:22 [GMT 20:22] Total - Makara [Capricorn - Jarac].

Solar eclipse 11 august 2018 11:47:23 [GMT 9:47:23] Partial - Karkaṭa [Cancer - Rak].

 

Opet, nijedna mačka nije tako crna kako izgleda – jednostavno trebamo pokušati iz loše sklopljenog posla – izvući ono najbolje, jer smo najboljim i blagoslovljeni – samo što to obično i ne znamo.

 

Dakle, okrenimo se duhovnoj stvarnosti što više možemo i iskusnim, opunomoćenim osobama, koje su već prešli taj dio puta, kojim mi tek trebamo da prođemo. Uvijek ih ima i u našoj neposrednoj blizini, samo se malo osvrnimo. A, ako ih ipak ne možemo trenutno naći u našem okruženju -- imamo internet i svojevrstan prozor u svijet. Samo, treba se postepeno istrenirati uz pomoć upućenih osoba, pa znati gdje šta tražiti, jer ima puno špekulacija i prevara.

 

Kako znamo, u nekim zemljama je već preko dvadesetak godina u opticaju četvrta generacija mobilnih komunikacija, a sada već i peta. Izgleda da je kod nas još uvijek u opticaju već zastarjela treća generacija. Ali, napredne tehnologije pružaju i mogućnost velih skokova u pojedinim zemljama.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U PRVOJ

 

Ova je osoba nadarena za sticanje novca, nema harmonične odnose s članovima porodice, nedostaju joj dobri maniri i zaokupljena je seksualnim aferama.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U DRUGOJ

 

Ponosna osoba, vjerovatno zbog dobrog zarađivanja novca i zbog toga što ima više bračnih drugova i seksualnih mogućnosti. Moguće je da se manifestira nekoliko djece – ako ih uopšte bude. Nadarena je za satiru. Dostupna joj je dobra hrana.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U TREĆOJ

 

Ova osoba je hrabra i inteligentna, ali ateističkih ili pokvarenih tendencija. Moguće je manifestiranje muzičkih talenata i obožavanje bogova iz materijalističkih razloga.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U ČETVRTOJ

 

Novac od trgovine vlasništvom ili vozilima javlja se skupa s kvalitetima datim u predhodnim paragrafima. Majka može biti bogata.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U PETOJ

 

Bezosjećajna priroda koja rezultira gorčinom u odnosima s članovima porodice. Novac može zarađivati investicijama [ulaganjima], kroz igre i kroz podučavanje. Senzualnost i bijeda su dodijeljeni ovoj osobi.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U ŠESTOJ

 

Ova osoba zarađuje novac od takmičenja, ili od ilegalnih transakcija, ali može ući u dugove i patiti zbog parničenja. Neiskren govor i čudne dietetske navike mogu imati. Imaju jaku požudu i pate zbog gubitka manjih dobara.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U SEDMOJ

 

Generelne indikacije su talent na polju medicine, labav moral  i moral supruge, sumnjiv karakter majke, novac iz stranih mjesta i biznis povezan s putovanjem.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U OSMOJ

 

Ove osobe pate od teškoća u bračnim odnosima, potrebe da poprave dijetetske navike i imaju zastoje -- neuspjehe u biznisu i finansijskim krugovima, ali mogu naslijediti ili dobiti bogatstvo kao dar. Mogu govoriti oštro.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U DEVETOJ

 

Dobar potencijal za zaradu, kao i za sticanje znanja iz filozofije, prava i religije -- će biti manifestirani. Patnja od bolesti u ranim godinama – oni postaju sretniji kako godine prolaze. Vješti su u postizanju bilo kog cilja.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U DESETOJ

 

Dobici od mnoštva zanimanja su prisutni, ovo je učena i poštovana osoba, ali egoistična i požudna, tećnog govora. Uspjeh kroz hranu, draguljarstvo i poljoprivredu su indicirani.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U JEDANAESTOJ

 

Ovo su bogati ljudi, uspješni u partnerskim biznisima i inkliniraju zadovoljavanju čula. Imaju dobra prijateljstva i dobijaju mogućnost slušanja prosvjetljenih  osoba.

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE U DVANAESTOJ

 

Mogu trošiti novac na religiozne i karitativne aktivnosti. Oni su hrabri i smioni, ali umišljeni i pate od gubitka članova porodice. Nisu eksperti u rukovanju novcem, ali dobijaju dobre pozicije u službi.

 

Stay Tuned. To Be Continued.

 

REFERENCE:

 

HOW TO READ YOUR HOROSCOPE -- Chapter Eight: Lordship Yogas – by Tom Hopke [Nalini-Kantha Prabhu]

 

JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA
<< 06/2018 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

VISIT ALL MY BLOGS -- MOJI BLOGOVI

free countersMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
288511

Powered by Blogger.ba