JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA

Mob: +387 63 220 084; +387 66 433 542; e-mail: Sona Gauranga Das JPS <sonagaurangadas@yahoo.com>

04.10.2018.

TRANSIT [GOCĀRA] RĀHU & KETU – THROUGH ELEVENTH & FIFTH HOUSE -- TRANZIT RĀHUA & KETUA -- KROZ JEDANAESTU & PETU KUĆU [PART 3]


RĀHU AND KETU – CANCER [KARKAṬA] – CAPRICORN [MAKARA] – 9 SEPTEMBER 2017 – 23 MARCH 2019 [FOR COORDINATES OF SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA]

 

KOMENTAR: Ovaj tranzit [Gocāra] Rāhua i Ketua kroz 11 i 5 kuću je trenutno aktuelan kod svih osoba, koje imaju znak Djevice [Virgo, Kanyā] na Lagni [Ascendentu]. Vrijeme trajanja tranzita je negdje od 9 septembra 2017 do 23 marta 2019 za koordinate Sarajeva. Uvijek provjerite za koordinate grada-regiona gdje trenutno boravite.

 

Preporučljivo je imati u vidu i horoskop u cjelini, te između ostaloga i tranzite [Gocāra] drugih planeta [graha]. Ali, već i ovi tranziti sami po sebi će često biti dovoljno indikativni, za preduzimanje nekih potrebnih mjera u zavisnosti od toga šta želimo u okviru dvojne stvarnosti, koja nas okružuje i čiji smo i sami sastavni dio.

 

Ne treba posebno napominjati, da i naša trenutna razina svjesnosti itekako utiče na način, kako ćemo primati određene karmičke konsekvence, koje uvijek dolaze u tačno zakazano vrijeme. A naša trenutna razina svjesnosti je velikim dijelom i rezultat našeg truda i vremena, koje ulažemo u znanja višeg ranga, pored mnogobrojnih karmičkih referenci, te milosti i blagoslova koje dobijamo, ili ne. Ako smo introspektivni možemo uvijek vidjeti i nešto dobro u svim aranžmanima, koji nam dolaze, iako u prvi mah često mogu da izgledaju malo heavy za naše krhke duše. Ako ništa, dobru priliku da lakše odradimo neke lekcije, koje su tek pred nama.

 

Kao što je navedeno na prošlom postu, ove tranzite [Gocāra] Rāhua i Ketua po znakovima-kućama ćemo objavljivati po obrnutom redu brojeva kuća, u skladu s njihovim kretanjem kroz znakove zodijaka.

 

TRANZIT RĀHUA KROZ JEDANAESTU KUĆU

 

Ovo je kuća stvari kojima se nadamo i sa ovim tranzitom Rāhua kroz jedanaestu kuću, stvaraju se nova prijateljstva i mnogi snovi ove osobe se materijaliziraju. Mnogo zavisi od toga, koji je znak uključen kod muškarca, ili kod žene i označava najčešći tip prijateljstava, koja su povoljna i razvijaju se u ovoj kući. On/ona treba da nauči umjetnost prijateljstva i da postane uključen u neke vidove društvenih napora, ili aktivnosti reformi. Pored toga, neke od ovih osoba će biti sredstvo dobitka, put za mogućnost i izvor dobrobiti za osobu. Stavljajući ove stvari na ispit, osoba će shvatiti da je ovo istina. Finansijska dobrobit može rezultirati od klupskih veza, ili bratskih društava. Ako je u biznisu, očekuje se povećanje i porast prihoda  kroz povećanje aktivnosti.

 

TRANZIT KETUA KROZ PETU KUĆU

 

Ovo je loš tranzit za djecu. Bilo da može da donese gubitak, ili da djeca postanu izvor brige i tjeskobe. Začinjanje djece bi se trebalo izbjegavati s ovim tranzitom, jer bi djeca mogla biti rođena s nekim nedostacima. Ova pozicija može osujetiti stalnu ljubavnu vezu. Primanje ljubavi je uskraćeno sve dok se ne počne i davati dovoljno. [Duhovna matematika je da što više ljubavi dajemo – više ćemo je i primati]. Kreativna sposobnost može biti visoka, ili niska, zavisno i od ostalih tranzita. Stvari vezane za prošlost će zahtijevati pažnju. Odnosite se prema njima uzimajući u obzir unutrašnje vrijednosti [više nego izvanjske]. Napredak interesa rođenog može biti spor i treba biti strpljiv. Izbjegavati sve špekulativne poduhvate, jer mogu rezultirati gubitkom. Svaki novi poduhvat bi se trebao izbjegavati onoliko dugo koliko je to moguće, a ako se mora – činiti to sa pažnjom i pažljivim pripremama.

 

REFERENCE:

 

RĀHU & KETU IN PREDICTIVE ASTROLOGY – Manik Cand Jain

 

Trenutne pozicije planeta na dan 4 oktobar 2018 -- 21:30 za koordinate Sarajeva.
JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA
<< 10/2018 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

VISIT ALL MY BLOGS -- MOJI BLOGOVI

free countersMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
202225

Powered by Blogger.ba