JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA

Mob: +387 63 220 084; +387 66 433 542; e-mail: Sona Gauranga Das JPS <sonagaurangadas@yahoo.com>

16.11.2018.

LORD OF THE FOURT HOUSE -- GOSPODAR ČETVRTE KUĆE [PART 1]

 

 

KOMENTAR: Obično se ne može dovoljno naglasiti značaj našeg stava s kojim pristupamo drugim živim bićima u svojoj okolini, te nastalim interakcijama u odnosima i inače svemu oko sebe, specijalno u ovim nekim malo žešćim i pročišćavajućim  vremenima. Moramo znati da je čak i prostor u kome spavamo, živimo i/ili radimo, živ na neki način i da pamti sve naše misli i akcije, a šta tek reći za ljude iz naše okoline, koji mogu divno da osjete sve naše namjere i da adekvatno odreaguju.

 

Ove godine smo najblaže rečeno malo više izloženi dodatnim pritiscima spolja, zbog više napetih aspekata planeta. Tako, kada nas malo popuste neke suptilne energije i svojervrsni pritisci, trebamo znati iskoristiti predah na pravi način. Ne opet raditi stvari s fols-ega i ishitreno – biti i dalje arogantni i tako to, nego pokušati što više komunicirati sa svojom okolinom, uvažavajući sve druge oko sebe, biti što pažljiviji u svemu što činimo.

 

Kako možemo i sami primijetiti, nekad se na nas vrši malo snažniji suptilni pritisak spolja, pa se svakako prenosi i na naše unutrašnje biće, a sve da bi lakše odradili neke karmičke lekcije, koje nam stoje u ovom životu. Nekome te lekcije idu kroz brak i partnere, nekome kroz neku vrlo personalnu službu za dobrobit drugih, nekome kroz posao i tako to.  Nije baš tako jednostavno, ali obično lekcije idu kroz naše mnogobrojne vezanosti i kroz ono što nas najviše boli – kroz osobe do kojih nam je najviše stalo, ili bi to trebalo da bude tako, inače im nećemo pokloniti dovoljno pažnje. Uvijek moramo biti budni i introspektivni, te pokušati naći dublji smisao u svemu što nam se dešava i pokušati prevazići na najbolji mogući način.

 

Sem nekih karmičkih lekcija, često možemo dobijati i izvjesne signale pokraj puta, kao što bi se reklo – da malo uštedimo na energijama, vremenu i resursima, koji su nam dati na raspolaganje. Možemo uzeti za primjer informaciju, za koju vjerujem da je tu negdje. U svijetu se izgleda baca oko 50 % hrane, a kako znamo mnogi su jednostavno gladni. Nekada i kod nas samih recimo curi slavina, ili se na drugim uređajima bespovratno gube neke energije i odlaze neiskorištene -- a darovane su nam na upotrebu od viših autoriteta u univerzumu. U Vastu śāstrama se kaže – ako nam cure slavine, ili kotlići u kuhinji i/ili sanitarnim prostorijama, nećemo imati dovoljno novca – jednostavno novac odlazi iz kuće!

 

Tako, zaista moramo početi malo više cijeniti kuću ili stan, koji su nam dati na raspolaganje i sve što se nalazi u kući, pa i u radnom prostoru gdje zarađujemo za život. Znači, treba gledati na svaki način uspostaviti harmoniju sa svojom okolinom i imati dobre namjere – pa će se svakako, nekada čak i pola univerzuma naći na našoj strani. Kuća je obično naš dom gdje živi naše tijelo i/ili i naša duša, a nekada to mogu biti i dva različita prostora i međusobno udaljena.

 

Prilikom svih analiza, pa i Gospodara [vladaoca] kuća, neophodno je uzeti u obzir još niz elemenata, te u konačnici uvijek posmatrati i vedski chart u cjelini. Kada se radi o planetama Gospodarima kuća, preporučljivo je uzeti u obzir snagu planeta, te Yoga Karakas za svaku – da li je određena planeta malefic, benefik, neutral, killer, što je za svaku Lagnu [Ascendent] različito. Neophodno je analiziriti i aspekte koje pravi ili dobija, karmičke periode u kojima smo, etc.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U PRVOJ

 

Ova osoba će imati mnogo mogućnosti izbora u obrazovanju. Patiće od gubitka naslijeđene imovine i mogućih razvoda. Osamljenost pred kraj života je moguće očekivati.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U DRUGOJ

 

Obdareni su osjećajem zadovoljstva i porodičnom srećom. Ova osoba može govoriti dobro na edukativan način. Imaju potencijal u sticanju realne imovine – dobara. Od pomoći su drugima i imaju visoke ambicije.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U TREĆOJ

 

Ovo rezultira činjenjem dobrih djela [dobro raditi]. Hrabra i liberalna osoba, koja pati od toga 'da drži sve konce u svojim rukama' [voli vladati, rukovoditi].

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U ČETVRTOJ

 

Posjedovanje skupocjenih automobila i svojine [posjeda] mogu se očekivati. Cijelo vrijeme s visokim obrazovanjem i podrškom dobre majke. Poštovana osoba koja stiče dobre prijatelje.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U PETOJ

 

Privlačna i predana Bogu, ova osoba će biti u stanju dati dobar savjet, ima potencijal za investicije [investiranje u nekretnine] i ima visoko obrazovano [učeno] dijete.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U ŠESTOJ

 

Ova osoba će imati 'nemirno srce', lutaće će, biće kradljivac, gunđalo [onaj ko se stalno žali] i moguće je preseljene u daleke hladne krajeve. Duguju novac drugima.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U SEDMOJ

 

Imaju obrazovanog supruga/suprugu i vlastitu imovinu. Sposobnost za bisnis – izdavanje ili prodaja imovine – mogu biti naglašeni. Često razmišljaju o seksu i imaju puno putovanja u svom životu.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U OSMOJ

 

Držanje neke loše kompanije ili gubljenje vremena u učenju beskorisnih stvari se mogu manifestirati. Nisu odlučni. Rano će se odvojiti od roditelja i trošiti novac na kola [automobile] i kuće.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U DEVETOJ

 

Popularna osoba, dobrog porijekla, visokog obrazovanja, povezana sa svetim ljudima, živi na lijepom mjestu. Osoba dobrog srca koja inklinira ka sveštenstvu. Mogučnost zarade iz putovanja ili transporta roba.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U DESETOJ

 

Postaju roditelji dobre djece. Rade najčešće u zatvorenom prostoru i zadobijaju poštovanje od važnih osoba, zato što se posvećuju svojim dužnostima. Nasljeđuju imovinu ili zarađuju prodajom kuća, zemlje i auta. Treba posebno napomenuti da imaju dobre potencijale u agrikulturi – poljoprivredi.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U JEDANAESTOJ

 

Ovi ljudi održavaju dobra prijateljstva i postaju zainteresirani za život u komuni [zajednici] i zajedničke životne djelatnosti. Oni znaju kako da utiču na druge i dobri su prodavači. Imaju jake materijalne želje.

 

GOSPODAR ČETVRTE KUĆE U DVANAESTOJ

 

Pate od pomanjkanja mentalnog mira i imaju nestalna prebivališta, ili u različitim periodima života žive u različitim mjestima. Pomanjkanje roditeljske pouke [vodstva]. Zainteresovani su za samorealizaciju.

 

REFERENCE:

 

HOW TO READ YOUR HOROSCOPE – by Tom Hopke [Nalini Kantha Prabhu]

 

JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA
<< 11/2018 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

VISIT ALL MY BLOGS -- MOJI BLOGOVI

free countersMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
288492

Powered by Blogger.ba