JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA

Mob: +387 63 220 084; +387 66 433 542; e-mail: Sona Gauranga Das JPS <sonagaurangadas@yahoo.com>

16.01.2019.

LORD OF THE SIXTH HOUSE -- GOSPODAR ŠESTE KUĆE [PART 1]

KOMENTAR: U svakodnevnoj praksi, često je pitanje “Šta će biti …?” i “Šta će mi se dešavati…?”. Preporučljivo je uvijek imati na umu, da oko nas pada prava kiša milosti, samo je pitanje koliko ćemo uspjeti uhvatiti od te kiše milosti i blagoslova. Moramo imati čiste i prazne ruke, te što čistije srce, da bi mogli prihvatiti dragulje. Dakle, neophodno je iz ruku, ali i iz srca izbaciti sve nepotrebno, kroz opunomoćeni proces postepenog pročišćavanja srca od 16 anarthi, suptilnih nečistoća u srcu svakog živog bića.

 

Na konačna dešavanja u našim životima utiče nekoliko faktora: naša karma iz prošlih života, naš trud i vrijeme koje ulažemo u vlastito pročišćavanje i samospoznaju, te spoznaju Svevišnjeg Gospodina, kao i viši faktori koji su iznad svega – to su milost i blagoslovi Svevišnje Božanske Osobe Kṛṣṇe, koji nam stižu preko vjerodostojnih duhovnih učitelja, sādhua i śāstra. Ukoliko želimo evidentan duhovni napredak, puno ispunjene u srcu i dostizanje sveg savršenstva, tada se preporučuje postepeno dostizanje svakodnevne neprekinute sādhane – duhovne prakse i pažljivo mantranje Hare Kṛṣṇa mahā mantre, minimalno 16 krugova dnevno.

 

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa

Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare

Hare Rāma Hare Rāma

Rāma Rāma Hare Hare

 

Da bi mogli upotrebljavati ove tekstove, moramo znati koja planeta vlada kojim znakom, odnosno kućom u vedskom horoskopu. Također moramo znati poziciju Lagne [Ascendenta].

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U PRVOJ

 

To je osoba sklona nadmetanju, koja se može naći u armiji, ili u medicinskim uslugama, ili u religioznim ustanovama, na neki način služi prvobitni uzrok. Oni mogu imati lopovske sklonosti, boravak u inostranstvu i osjetljivost na bolesti.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U DRUGOJ

 

Dugovi, dentalni problemi, slabost očiju, nestabilan porodični život, talent u recitovanju iz knjiga znanja će biti primjetni.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U TREĆOJ

 

Ljuta i puna mržnje osoba, ima sukobe s braćom ili partnerima, ali je determinirana kao nemirna i vješta s rukama.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U ČETVRTOJ

 

Promjenljive prirode, kreće se od mjesta do mjesta boravišta, što dovodi do teškoća onima, koji su u kontaktu s njima. Nedostatak ljubavi u odnosima s majkom, siromašna okolina, slabost srca i grudi može se očekivati.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U PETOJ

 

Ulaganja u nedostojne, ili ilegalne stvari, razoblja odvojenosti od svoje djece, osoba nemarna u svojim molitvama ili dužnostima, uživanje u puno novaca u različitim vremenskim periodima u životu.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U ŠESTOJ

 

Ima sretnog ujaka i dobija priliku učiniti usluge drugima ili službu u templovima. Prilika za posjetu stranim zemljama se također javlja. Talent u medicini, uspjeh u eksport/import kompanijama su također mogući.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U SEDMOJ

 

Njihovi partneri i prijatelji mogu biti bolesni, razočarenja u ljubavnom životu i upitan karakter supružnika se očekuje. To je putnik i zajmodavac novca, uvijek izmišlja nove poslovne sheme, uspješan u poslu.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U OSMOJ

 

Osrednja dugovječnost, biće razdoblja propusta u poslovanju, biva prevaren ili biva oduzeta prednost od strane drugih, dugovi, stiče loše društvo.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U DEVETOJ

 

Nesporazumi sa ocem, neodlučnost u praćenju religioznih rituala, frekventna putovanja u strane zemlje, neprijateljstvo s vladom su vidljivi.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U DESETOJ

 

Neće biti u mogućnosti dobiti plodove nečijeg rada, ili će se zaglaviti u niskom položaju. Ova osoba može biti griješne i destruktivne prirode, te će se pretvarati da ima nametljivu pobožnost iz sebičnih razloga. Mnogi neprijatelji će ih gnjaviti.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U JEDANAESTOJ

 

Ova osoba ima uticaj u visokim krugovima i brine o potrebama drugih. Oni imaju jaku familiju, kao svoje bogatstvo. Oni su hrabri, velikodušni i moraće naučiti prihvatiti dobar savjet.

 

GOSPODAR ŠESTE KUĆE U DVANAESTOJ

 

Trošenje novca na uzaludne stvari, ovisnost o lošim navikama, interes za učenje drevnih predmeta, prijemčivost za bolesti, interes za druge partnere se spominju u standardnim tekstovima i to je dokazano kroz iskustva.

 

REFERENCE:

 

HOW TO READ YOUR HOROSCOPE – The Basic of Bona Fide Astrology – by Tom Hopke [Nalini-Kantha Prabhu]

 

JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA
<< 01/2019 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

VISIT ALL MY BLOGS -- MOJI BLOGOVI

free countersMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
288510

Powered by Blogger.ba