JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA

Mob: +387 63 220 084; +387 66 433 542; e-mail: Sona Gauranga Das JPS <sonagaurangadas@yahoo.com>

01.08.2019.

LORD OF THE TWELFTH HOUSE -- GOSPODAR DVANAESTE KUĆE [PART 1]

 

KOMENTAR:  Dvanaesta kuća pripada grupi kuća 4, 8, i 12, koje se bave Mokṣom -- oslobađanjem od materijalnih vezanosti. Bavi se  i dugim putovanjima, nesrećama i lošim navikama, tajnim neprijateljima, troškovima, seksom, snom, nebom, meditacijom, etc.  Važna je za proučiti specijalno kod osoba, koje su na duhovnom putu po slobodnom izboru, ali i u svim drugim slučajevima.

 

Mali dobronamjeran savjet: kada su u tekstovima ovakve vrste, koji govore o nekim karmičkim predodređenostima, naznačene i određene karmičke materijalne nepovoljnosti kod različitih položaja Gospodara 12. kuće i inače kod svih kombinacija kao u ovom primjeru s Gospodarima kuća Mokṣe, preporučljivo je pokušati pravilno sagledati karmičke odrednice i neuznemiravati se previše radi eventualne nepovoljne materijalne karme, već pokušati od loše sklopljenog posla izvući ono najbolje, kao što bi se reklo. Vrlo slično važi i za neke druge pozicije. Dakle, skoro da ništa nije dobro – ništa nije loše – sve je namijenjeno našem učenju i lekcijama koje treba da naučimo. Čak šta više, na višim duhovnim razinama svjesnosti, osoba sa zahvalnošću prihvata ovakve položaje, koji će je inspirirati na dodatno duhovno angažiranje i pročišćavanje [tapasiye]. Kako neutralizirati nepovoljne karmičke okolnosti? Okretanjem samospoznaji i predanom služenju Svevišnjeg Gospodina. Samo se isuviše ponosni ne mogu suočiti sa sobom, tačnije rečeno sa svojim aktivnostima u ovom i prošlim životima, te tako nastalim brojnim karmičkim uslovljenostima, a kaže se: u Božje carstvo mogu svi, pa čak i najveći raskali, ali samo ponosni ne mogu.

 

Međutim, ne treba čekati na mogući odlazak na ispaštanje za griješne aktivnosti na jedan od sistema paklenih planeta, ili ponovno rađanje na planeti Zemlji, ili u povoljnim slučajevima na odlazak na pripremne planete za duhovni svijet, ili u neki od univerzuma gdje se trenutno odvijaju zabave  Svevišnjeg Gospodina,  ili na vrhovnu planetu u duhovnom svijetu. Duhovni svijet i duhovne odnose možemo imati već ovdje i sada. Kome su potrebna dodatna pojašnjenja može se slobodno javiti, pa vidimo zavisno od raspoloživog vremena i drugih okolnosti.

 

GOSPODAR DVANESTE KUĆE U PRVOJ

 

Ovo je pomalo ekscentričan karakter, ili dobronamjerna osoba, koja ne može sastaviti stvari zajedno. Ovdje je duh žrtvovanja u pitanju, slabo tijelo i interes za odricanje.

 

GOSPODAR  DVANAESTE U DRUGOJ

 

Ovo ukazuje na karitativnu i posvećenu osobu koja govori ljubazno i filozofski. Mogu biti u dugovima, imati slabosti očiju i nedostatak discipline u ishrani. Mogu davati hranu u karitativne svrhe siromašnima.

 

GOSPODAR DVANAESTE U TREĆOJ

 

Polemična vrsta [prepiračka], maltretiraju druge, čak i one njima najbliže.Odvojeni su od svojih porodica, ili će izgubiti brata. Imaju vještine za biznis, ali su umjereno uspješni.

 

GOSPODAR DVANAESTE U ČETVRTOJ

 

Upitna čednost i nemogućnost za društveno odnose -- se može manifestirati. Biće teških troškova za nekretnine i vozila, kao i čestih promjena mjesta boravka. Mogući prekidi u obrazovanju.

 

GOSPODAR DVANAESTE U PETOJ

 

Ovo može rezultirati gubitkom djeteta, emocionalnim nezadovoljstvom i nerazumnim investiranjima [ulaganjima], između ostalih problema. Ovo je dobra pozicija za proučavanje religioznih spisa. Uživaju u posjedovanju nakita.

 

GOSPODAR DVANAESTE U ŠESTOJ

 

Ovo su zgodne osobe s konkurentskim sposobnostima, pate od sudskih sporova [od sudskih parnica], troše milostinju i žive u inostranstvu neko vrijeme. Pate zbog upitnog karaktera njihovog partnera.

 

GOSPODAR DVANAESTE U SEDMOJ

 

Patnja zbog nedostatka zdravog razuma i zbog udruživanja s nestabilnim osobama, može se predvijeti, zajedno s mnogo interesovanja za putovanja i duhovne moći.

 

GOSPODAR DVANAESTE U OSMOJ

 

Samo dobre riječi se koriste u tekstovima koji opisuju ovu poziciju, kao što su predanost Bogu, dobronamjerno srce, ljubazan govor, itd. Malo nasljedstvo je za  očekivati. Utrošak vremena na učenje nepotrebnih stvari je moguć.

 

GOSPODAR DVANAESTE U DEVETOJ

 

Problemi s nadređenima zbog ponosa mogu  se očekivati. Ova osoba ne može biti jaka u provedbi bilo kog principa. Imaju sreće u udaljenim mjestima i dobijaju neko srećno vodstvo, ili pomoć od oca.

 

GOSPODAR DVANAESTE U DESETOJ

 

Gubici u struci i ovisnost o drugima. Mogu biti u duhu žrtvovanja i malog ega. Dobro rade na pozicijama usluga ili pomoći. Njihova reputacija je stigmatizirana [naznačena].

 

GOSPODAR DVANAESTE U JEDANAESTOJ

 

Potencijal u industriji dragulja., troškovi za čulna zadovoljstva i seks su predviđeni. Ova osoba može  biti malo usamljena zbog svojih grešaka, oni stvaraju neprijatelje.

 

GOSPODAR DVANAESTE U DVANAESTOJ

 

Generalno religiozne i osobe karitativnog karaktera, blažen život je pred njima. Uspjeh u udaljenim mjestima, uživanje u udobnom krevetu, troškovi iz dobrih razloga se mogu očekivati.

 

REFERENCE:

 

HOW TO READ YOUR HOROSCOPE – The Basic of Bona Fide Astrology – by Tom Hopke [Nalini-Kantha Prabhu]

 

 

ŚRĪ DHĀM MĀYĀPUR WEST BENGAL INDIA – YAJÑA  https://www.facebook.com/Mayapurcom-112340933412
JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA
<< 08/2019 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

VISIT ALL MY BLOGS -- MOJI BLOGOVI

free countersMOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
235426

Powered by Blogger.ba