beats by dre cheap

LORD OF THE THIRD HOUSE -- GOSPODAR TREĆE KUĆE [PART 1]
REMEDIJALNE MJERE – MJERE ZA POBOLJŠANJE

 

KOMENTAR: Do sada su objavljeni slijedeći tekstovi gospodara kuća, koje možete naći brzim pristupom preko perma linkova:

 


GOSPODAR PRVE KUĆE [PART 1]: http://jyotisha.blogger.ba/arhiva/2018/05/09/4098490

GOSPODAR PRVE KUĆE [PART 2]: http://jyotisha.blogger.ba/arhiva/2018/05/20/4099467

 

GOSPODAR DRUGE KUĆE [PART 1]: http://jyotisha.blogger.ba/arhiva/2018/06/08/4101503

GOSPODAR DRUGE KUĆE [PART 2]: http://jyotisha.blogger.ba/arhiva/2018/08/24/4109985

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U PRVOJ

 

Ovo može biti osoba visokog i vitkog tijela, zarađuje novac vlastitim naporima, služi druge i ljutog je i nasilnog temperamenta. Voli da koristi i pokazuje svoju snagu.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U DRUGOJ

 

Lijenost, priželjkivanje tuđeg bogatstva, angažiranje u griješnim poslovima radi finansijskog dobitka.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U TREĆOJ

 

Zadovoljna osoba, zadovoljna je svojim postignućima, sretna u krugu svoje porodice. Može govoriti i djelovati hrabro. Može zaraditi kroz publikacije.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U ČETVRTOJ

 

Lijep i sretan život s nekim uznemirenjima zbog ponašanja supruge se mogu očekivati.  Ovo će biti inteligentna osoba i može patiti zbog gubitka vlasništva.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U PETOJ

 

Imaju snagu da začinju i odgajaju jaku djecu. Romantičan život možda neće uvijek biti na istoj razini. Talenat u manipuliranju tuđim novcem, ili vladanje koje proizilazi iz toga.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U ŠESTOJ

 

Neprijateljstvo s porodicom, nedostatak diskriminacije u seksu, zarada bogatstva kroz niže klasne proizvode može se očekivati.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U SEDMOJ

 

Problematično djetinjstvo se može očekivati zajedno sa lopovskim sklonostima i teškoćama kroz bračne afere. Teškoće od ljudi na moćnim pozicijama se mogu očekivati.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U OSMOJ

 

Snažne riječi se koriste u većini tekstova o ovom položaju sa negativnim implikacijama, čak do kriminalnih radnji, teškoće u braku, bolest i smrt rođaka, slab profesionalni status. Pripaziti na ovakav položaj u horoskopu!

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U DEVETOJ

 

Otac može biti angažiran u štetnim aktivnostima. Brat  će biti religiozan ili sretnik. Zarada ide kroz turizam, uzdizanje u životu kroz suprotni pol, ili veći uspjeh nakon braka.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U DESETOJ

 

Ovo rezultira time da osoba ima dobro poznatog brata, u stvaranju karijere kroz  pisanje, ili posao s rukama. Ova osoba može imati reputaciju kroz hrabrenje drugih na psihičkim razinama i/ili fizičku snagu. Dobra inteligencija i upitan karakter supružnika osobe su prepoznatljivi.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U JEDANAESTOJ

 

Slično iskustvo kao kod Gospodara Treće u Prvoj Kući. Agresivan karakter, može zarađivati kroz porodični biznis ili kroz saradnju s braćom i sestrama.

 

GOSPODAR TREĆE KUĆE U DVANAESTOJ

 

Manjak hrabrosti i interesa u povučenom [osamljenom], ili privatnom životu. Gubitak vremena kroz vezanost za članove porodice. Mogu imati brata zainteresovanog za duhovni život. Iznenadne promjene u odnosima s drugima.

 

REMEDIJALNE MJERE – MJERE ZA POBOLJŠANJE

 

KOMENTAR: Kako je već i prije spomenuto, svakako da uvijek treba sagledati što više elemenata kod analize vedskog horoskopa, pa tek ako se iste konstatacije poklapaju kroz više aspekata i sekvenci, tada to treba još i dublje proučiti i prihvatiti, te poduzeti neke od nama dostupnih remedijalnih mjera za korekcije.

 

O remedijalnim mjerama [mjerama za poboljšanje] u vedskoj astrologiji je već i prije bilo govora na ovom blogu, ali opet ih nekada možemo prezentirati, možda iz nekog drugog ugla posmatranja te problematike. Svakako da remedijalne mjere zavise i od razine svjesnosti osobe koja je u pitanju, ali i od osobe koja ih predlaže za upotrebu nekome, kao i od niza drugih okolnosti. DEŚA KĀLA PĀTRA – zavisno od mjesta, vremena i drugih okolnosti.

 

Tako, potrebno je postepeno izgraditi sposobnost pravilnog odabira osobe, kojoj ćemo se obratiti za eventualnu pomoć. Inače, za svakoga ima ponešto – dakle ukoliko ne možemo prihvatiti neke, možemo pokušati sa slijedećim remedijalnim mjerama i tako redom. To je stepenovano. Da pomenemo samo neke od remedijalnih mjera, a između njih je još čitava lepeza različitih mogućnosti:

 

Otpočinjanje svakodnevnog pažljivog mantranja Hare Kṛṣṇa mahā mantre 2, ili 4 kruga dnevno x 108 mantri na japa mali od Neema [na svako zrno jedna mantra], a kasnije na japi  od svetih Tulasi, dok ne dostignemo propisani dnevni standard od 16 krugova za ovo doba Kali yugu: Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare.

Vedske mantre za protekciju.

Obožavanje Božanstava.

Svakodnevno čitanje i proučavanje Bhagavad-Gītā As It Is i Śrīmad-Bhāgavatama 2-3 sata.

Svakodnevno druženje s bhaktama: Sādhu sańga -- Bhakti-Vṛkṣa, Bhakti Sańga, Nāma Haṭṭa,  

Uzimanje utočišta i služenje vjerodostojnog ISKCON duhovnog učitelja – Gurua.

Vršenje Saṅkīrtana-yajñe.

Yajñe – vedska žrtvovanja.

Saḿskāre.

Uzgajanje i služenje svetih Tulasī.

Hodočašća na sveta mjesta – Dhāme.

Davanje milostinje svetim osobama.

Upotreba vedskih Yantri.

Upotreba kavaca.

Upotreba vedskih Maṇala.

Usklađivanje života sa prirodom i okolišom u skladu sa principima Vastua.

Postepeno reguliranje ishrane: izbaciti iz ishrane sve nedodirljive sastojke za civilizirane pripadnike ljudske rase – dijelove leševa ubijenih živorinja, peradi, ptica, riba, školjkara, njihovih mladih i jaja.

Āyurvedska preventiva i liječenje.

Yoga vježbe.

Ciljano djelovanje za duhovnu dobrobit drugih.

Praktična pomoć osobama u nevolji.

 

Dakle, poenta je, kada smo u naoko bezizlaznoj situaciji u životu, kada nas spoljašnje okolnosti isuviše preokupiraju – uvijek postoji svjetlo na kraju tunela.

 

REFERENCE ZA TUMAČENJE GOSPODARA KUĆA:

 

HOW TO READ YOUR HOROSCOPE – by  Nalini Kantha Prabhu [Tom Hopke]

 

 

JYOTISHA - VEDSKA ASTROLOGIJA
http://jyotisha.blogger.ba
02/11/2018 11:49