LORD OF THE FIRST HOUSE — GOSPODAR PRVE KUĆE [PART 2]

 

 

GOSPODAR PRVE U 7 — 12

 

KOMENTAR: Na prošlom postu na ovu temu od 1.6.2016, objavljeni su rezultati pozicija gospodara prve kuće u prvih šest kuća [1—6]. Sada slijedi nastavak tumačenja kada se gospodar prve kuće nalazi u preostalih šest kuća [7—12]. Dakako da je kod ove analize vedskog horoskopa potrebno uzeti u obzir još niz faktora, pogotovo onih vezanih za prvu kuću, ali i uvijek posmatrati horoskop u cjelini. Tako, tek kada nađemo potvrde za određene konstatacije kroz dva-tri i više razmatranih elementa, to može da zaista i bude tako u stvarnosti. Naime, ništa ne bi  trebali prihvatati fatalistički. Sve treba  vrlo detaljno analizirati i prihvatati tek kada smo potpuno sigurni, jer inače možemo lako da podlegnemo određenoj pogrešnoj sugestiji, ili što je još nepovoljnije, da neku sugestiju, koja tek treba da se  potvrdi, ubacimo u um osobe koja traži savjet. Dakle, dobar vedski astrolog će sve provjeriti ne tri puta, nego i desetak puta prije nego da neku uputu.

 

Također, kako već znamo, neke stvari u našim životima dolaze do izražaja tek u određenoj životnoj dobi i određenim karmičkim periodima, a do tada na neki način ostaju prikrivene.

 

Iako možda nekada nemamo potrebne karmičke kvalifikacije za trenutno okretanje ka duhovnom procesu, ipak treba se uvijek iznova potruditi i dati prioritet duhovnim potragama.

 

Uvijek se iznova trebamo podsjetiti i da smo još uvijek u materijalnom dijelu kreacije, koja iako skoro beskrajna, sačinjava svega ¼ sveukupne Božje kreacije. Sam naš univerzum, iako jedan od manjih, je prečnika 4 milijarde milja, što je već izvan dosega mogućnosti naše percepcije.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U SEDMOJ KUĆI

 

Rezultati su talent za poslovanje, kao i mnogobrojna putovanja u životu. Moguća je patnja u braku. Kasnije u životu, ova osoba živi asketskim životom. Dobri su u odnosima s drugim ljudima i angažirani su u javnim poslovima.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U OSMOJ KUĆI

 

Ovo označava patnju tokom mladosti i neke griješne vezanosti, kao što su kockanje i nezakoniti seks. Ova osoba je upućena u transcendentalnu filozofiju i u psihologiju i može dati dobar savjet.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U DEVETOJ KUĆI

 

Ovo je pokazatelj da je osoba dobar bhakta, sretna osoba koja je dobar govornik, koja ima dobrog bračnog druga i djecu, a isto tako je očekuje i dobar idući život.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U DESETOJ KUĆI

 

Ova osoba je karma-yogi, osoba uspješna u poslu i slavna,  koja vjeruje u sebe i u svoju važnu karijeru. Atraktivne je pojave, dobrog porijekla i uma ispunjenog ambicijom.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U JEDANAESTOJ KUĆI

 

Ovo su uticajni ljudi, na neki način skloni da uživaju kroz pomoć drugih ljudi. Postižu velike poslovne profite. Imaju krug uticajnih prijatelja. Sretni su i njihove ambicije se ispunjavaju.

 

GOSPODAR PRVE KUĆE U DVANAESTOJ KUĆI

 

Ovakve osobe se mogu naći u žrtvenim, ili dobrotvornim projektima. Bilo da su primorani na to ili vlastitim izborom, gube svoj položaj i nađu se u neobičnim situacijama. Zainteresirani su za samospoznaju. Nestabilni su, trpe gubitke i okreću se ka odvojenosti za svoju konačnu dobrobit.

 

REFERENCE:

 

HOW TO READ YOUR HOROSCOPE – The basic of Bona Fide Astrology – by H.G. Nalini-Kantha Prabhu [Tom Hopke]

 

 

sonagaurangadas

Komentariši